Posts by bfromcolo

1) Message boards : Android : Odroid c1+ Android issue pauses (Message 87364)
Posted 29 Jul 2018 by bfromcolo
Post:
BOINC runs for a while and then pauses with the message "Connect your device to a charger to continue computing. Of course it is plugged in since there is no battery. Restarting the application or rebooting the computer does not resume processing. Reinstalling BOINC will get it going again for a while and it reoccurs. I have Android 4.4.4 and BOINC 7.5.43, also fails with 7.4.43. I see I am not the only person to have experienced this error, but I have not seen any fixes?
2) Message boards : Questions and problems : WIN 10, not completing project initialization (Message 64825)
Posted 11 Oct 2015 by bfromcolo
Post:
Well I uninstalled again, searched storage and deleted everything I could find that had "boinc" in the name. went into regedit and removed anything there that had "boinc" in it. Rebooted. reinstalled and now its working.
3) Message boards : Questions and problems : WIN 10, not completing project initialization (Message 64818)
Posted 10 Oct 2015 by bfromcolo
Post:
Attached the log after restarting. I was looking in Windows firewall and it says by default it will allow outgoing connections, but I did add all the executables in the BOINC directory to the firewall rules with no effect.

Edit - I turned off the firewall altogether and it did not correct the issue.


10/10/2015 11:30:13 AM |  | Starting BOINC client version 7.6.9 for windows_x86_64
10/10/2015 11:30:13 AM |  | log flags: file_xfer, sched_ops, task
10/10/2015 11:30:13 AM |  | Libraries: libcurl/7.39.0 OpenSSL/1.0.2a zlib/1.2.8
10/10/2015 11:30:13 AM |  | Data directory: D:\ProgramData\BOINC
10/10/2015 11:30:13 AM |  | Running under account bfrom
10/10/2015 11:30:13 AM |  | CUDA: NVIDIA GPU 0: GeForce GTX 960 (driver version 358.50, CUDA version 7.5, compute capability 5.2, 2048MB, 1634MB available, 2748 GFLOPS peak)
10/10/2015 11:30:13 AM |  | CUDA: NVIDIA GPU 1: GeForce GTX 750 Ti (driver version 358.50, CUDA version 7.5, compute capability 5.0, 2048MB, 1668MB available, 1606 GFLOPS peak)
10/10/2015 11:30:13 AM |  | OpenCL: NVIDIA GPU 0: GeForce GTX 960 (driver version 358.50, device version OpenCL 1.2 CUDA, 2048MB, 1634MB available, 2748 GFLOPS peak)
10/10/2015 11:30:13 AM |  | OpenCL: NVIDIA GPU 1: GeForce GTX 750 Ti (driver version 358.50, device version OpenCL 1.2 CUDA, 2048MB, 1668MB available, 1606 GFLOPS peak)
10/10/2015 11:30:13 AM |  | Host name: DESKTOP-73K73NI
10/10/2015 11:30:13 AM |  | Processor: 12 GenuineIntel Intel(R) Core(TM) i7-5820K CPU @ 3.30GHz [Family 6 Model 63 Stepping 2]
10/10/2015 11:30:13 AM |  | Processor features: fpu vme de pse tsc msr pae mce cx8 apic sep mtrr pge mca cmov pat pse36 clflush dts acpi mmx fxsr sse sse2 ss htt tm pni ssse3 fma cx16 sse4_1 sse4_2 movebe popcnt aes f16c rdrandsyscall nx lm avx avx2 vmx tm2 dca pbe fsgsbase bmi1 smep bmi2
10/10/2015 11:30:13 AM |  | OS: Microsoft Windows 10: Core x64 Edition, (10.00.10240.00)
10/10/2015 11:30:13 AM |  | Memory: 15.93 GB physical, 18.80 GB virtual
10/10/2015 11:30:13 AM |  | Disk: 244.14 GB total, 208.75 GB free
10/10/2015 11:30:13 AM |  | Local time is UTC -7 hours
10/10/2015 11:30:13 AM |  | Config: report completed tasks immediately
10/10/2015 11:30:13 AM |  | Config: use all coprocessors
10/10/2015 11:30:13 AM | DENIS@Home | URL http://denis.usj.es/denisathome/; Computer ID not assigned yet; resource share 100
10/10/2015 11:30:18 AM |  | No general preferences found - using defaults
10/10/2015 11:30:18 AM |  | Preferences:
10/10/2015 11:30:18 AM |  | max memory usage when active: 8154.76MB
10/10/2015 11:30:18 AM |  | max memory usage when idle: 14678.57MB
10/10/2015 11:30:18 AM |  | max disk usage: 208.65GB
10/10/2015 11:30:18 AM |  | don't use GPU while active
10/10/2015 11:30:18 AM |  | suspend work if non-BOINC CPU load exceeds 25%
10/10/2015 11:30:18 AM |  | (to change preferences, visit a project web site or select Preferences in the Manager)
10/10/2015 11:30:18 AM |  | Not using a proxy
10/10/2015 11:30:18 AM |  | Suspending GPU computation - computer is in use
4) Message boards : Questions and problems : WIN 10, not completing project initialization (Message 64816)
Posted 10 Oct 2015 by bfromcolo
Post:
Well I did a clean install of W10 and the problem persists.
5) Message boards : Questions and problems : WIN 10, not completing project initialization (Message 64810)
Posted 10 Oct 2015 by bfromcolo
Post:
After upgrading to 10 and letting it activate succesfully, did you do a clean install for 10? I would recommend that, especially when you had already a clean setup and nothing to lose.

There's also BOINC version 7.6.9 available.
http://boinc.berkeley.edu/download_all.php


I have also tried 7.6.9 with the same result. I have not done a clean install of 10 after the upgrade, I could try that but this is not a problem on my laptop which I also upgraded.
6) Message boards : Questions and problems : WIN 10, not completing project initialization (Message 64808)
Posted 10 Oct 2015 by bfromcolo
Post:
I did a clean install of 7 and then upgraded to 10. I installed BOINC 7.6.6 and have also tried 7.4.42. When I add a project I see this message and then nothing.

It doesn't fail or complete, just nothing.

10/10/2015 6:50:55 AM | | Fetching configuration file from http://denis.usj.es/denisathome/get_project_config.php
10/10/2015 6:58:04 AM | | Fetching configuration file from http://milkyway.cs.rpi.edu/milkyway/get_project_config.php
10/10/2015 6:58:34 AM | | Fetching configuration file from http://einstein.phys.uwm.edu/get_project_config.php
7) Message boards : Questions and problems : No usable GPU (Message 55322)
Posted 10 Aug 2014 by bfromcolo
Post:
Any ideas? Here's mine: Mint 17 64 bit doesn't recognize your GPU. Just like it said.


What driver are you using?

Restarting the client might help, there is a timing issue with BOINC starting before the driver loads.

sudo /etc/init.d/boinc-client restart

If you add this to the cc_config.xml file it will provide additional diagnostics.

<coproc_debug>1</coproc_debug>
8) Message boards : Questions and problems : No usable GPU (Message 55281)
Posted 8 Aug 2014 by bfromcolo
Post:
I downloaded and manually installed the same version of the driver from NVIDIA and it is now working. I had previously used Driver Manager to get it from the xorg-edgers PPA. I had assumed the one from the ppa was identical to the one on the NVIDIA website, apparently it is not.
9) Message boards : Questions and problems : No usable GPU (Message 55278)
Posted 8 Aug 2014 by bfromcolo
Post:
What if you wait for a couple more minutes after a reboot and then manually start the client? At times the x-server doesn't start until late and it is needed for the detection of the GPU.


I have tried stopping and restarting the client with the same result.
10) Message boards : Questions and problems : No usable GPU (Message 55275)
Posted 8 Aug 2014 by bfromcolo
Post:
Check through Debian/Ubuntu/Mint/Derivatives - GPU recognition fixes first.


Thanks there was some useful info there. I set the debug flag and restarted. The error message now is:

Fri 08 Aug 2014 12:15:02 PM MDT | | NVIDIA drivers present but no GPUs found

The GPU is working fine, the NVIDIA utility sees it correctly.
11) Message boards : Questions and problems : No usable GPU (Message 55273)
Posted 8 Aug 2014 by bfromcolo
Post:
I have a fresh install of Mint 17 64 bit, with the 340.24 Nvidia driver. My GPU is a GTX-750ti. I have tried 3 different versions of BOINC (7.2.42, 7.0.65 and 7.4.12) but keep getting No Usable GPU detected. I have tried manually bouncing the client as well.

This same system running Ubuntu 14.04 was working fine a few days ago. Mint 17 is based on Ubuntu 14.04 so I don't understand what's different that is preventing the GPU from being recognized. Any ideas?




Copyright © 2020 University of California. Permission is granted to copy, distribute and/or modify this document under the terms of the GNU Free Documentation License, Version 1.2 or any later version published by the Free Software Foundation.