BOINC Problem

Message boards : Questions and problems : BOINC Problem
Message board moderation

To post messages, you must log in.

AuthorMessage
Geoff_D

Send message
Joined: 16 Dec 09
Posts: 3
Australia
Message 29515 - Posted: 16 Dec 2009, 23:24:33 UTC

G'day all,

I think there is some sort of problem in BOINC, I am using the latest recommended version, 6.10.18.

At first I thought it was a problem with the Einstein@home project, but I have also been having the same issue with some work units from PrimeGrid as well, so it would seem to be BOINC related, rather than project specific.

Here is what happens...

A work unit will appear to start running, and the elapsed time will start counting upwards. However, no progress is made on the progress bar. I left a few of these units running till they accumulated 12 - 18 hours of elepsed time before aborting them.

The next time it happened I looked in the Tas Manager of windows, and the CPU idle time was showing 95%, and the individual processes that are the WU's for the various projects showed 0% CPU.

I was also getting a lot of 'orphaned' conhost processes that were sitting there doing nothing except using up memory.

This is happening on two different machines, so it is not an error with the hardware in one or the other.

The things they have in common are;

Latest nVidia drivers installed, one has a 9400GT, the other a 210 card.

Both have windows 7 ultimate x64. Full editions, not betas or release candidates.

Both have BOINC 6.10.18 installed.

Thats about all they have in common... oh, both have dual CPU's, but on has dual quad cores (8 logical cpsu), the other has dual dual cores (4 logical cpus), and both have a heap of RAM in them.

So, any ideas?

My thinking is that we have a problem with one of the following.... in order if likelihood....

BOINC 6.10.18 software, maybe just the x64 version.

Windows 7 software, no, not a Microsoft basher.

A similar problem happening to two projects at once.


Other people have also reported the problem on the Einstein & PrimeGrid units, in the message boards for each project... so it does not seem to be related to just my systems.

So... anyone? Whats going on???

ID: 29515 · Report as offensive
Les Bayliss
Help desk expert

Send message
Joined: 25 Nov 05
Posts: 1517
Australia
Message 29520 - Posted: 17 Dec 2009, 0:15:32 UTC - in response to Message 29515.  

There have been lots of posts here about problems using Win 7, so perhaps use the Search forums at the top of this page. Also search for the full word (Windows 7).

ID: 29520 · Report as offensive
SekeRob

Send message
Joined: 25 Aug 06
Posts: 1596
Message 30245 - Posted: 18 Dec 2009, 9:02:26 UTC - in response to Message 29520.  
Last modified: 18 Dec 2009, 9:08:47 UTC

WCG had last I looked 10,000 Windows 7 hosts that contributed and they get very very few job failure problem reports, mostly on 1 science of 6 active that has a undetermined failure on other windows too. Seems to concentrate most on machines that use hyperthreading i.e. the I7 processor.
Coelum Non Animum Mutant, Qui Trans Mare Currunt
ID: 30245 · Report as offensive
Fred - efmer.com
Avatar

Send message
Joined: 8 Aug 08
Posts: 570
Netherlands
Message 30261 - Posted: 19 Dec 2009, 13:52:40 UTC - in response to Message 30245.  

WCG had last I looked 10,000 Windows 7 hosts that contributed and they get very very few job failure problem reports, mostly on 1 science of 6 active that has a undetermined failure on other windows too. Seems to concentrate most on machines that use hyperthreading i.e. the I7 processor.

I've had my share of Win7 problems with a I7 and GTX 295 but it seems to work ok now.
The latest driver 195.62 seems to be more stable
Using 6.10.18 on Win7 Ultimate X64. Are you using the 64 bit version of BOINC.

But actually there is no real latest driver, it's more like a unified installer. And all cards have different drivers. So the same driver number may work on one, but fail on another.

For the drivers it is catching up with Win 7, it will take some time before all problems are resolved.

For my card there is still a list of know errors to be resolved.... some time hopefully, before Win 8.


ID: 30261 · Report as offensive
SekeRob

Send message
Joined: 25 Aug 06
Posts: 1596
Message 30262 - Posted: 19 Dec 2009, 14:16:30 UTC - in response to Message 30261.  
Last modified: 19 Dec 2009, 14:18:05 UTC

Yes, W7-64 bit HP release, RTM. Got that 195.62 also installed and since had twice the black screen of death (machine keeps working, just not accessible at all, but the home network still has functional file sharing)... yes, had to hack quite a bit initially, such as Wifi and Hi-Res display (for laptop), but the OEM drivers are coming. Now got a printer driver made for a bigger office printer that actually works for my 8 year old bluetooth deskjet (Tip from HP themselves though they've ended support 4 years ago). Only thing I've got as yet to get working is the in-build modem for the laptop. It's not dialing though all diag says it's okay and properly HW identified... not critical as Wifi works pretty much anywhere I go and much much faster.
Coelum Non Animum Mutant, Qui Trans Mare Currunt
ID: 30262 · Report as offensive
Geoff_D

Send message
Joined: 16 Dec 09
Posts: 3
Australia
Message 30273 - Posted: 19 Dec 2009, 23:45:55 UTC

Dial up modem?????

What???

People still use them???? ;-)


But seriously.... I had been posting this little problem on a messgae thread at Einstein too, as that is where I was having the most trouble... with Einstein apps.... and they cam up with a soultion to the 0% progress problem.

this link http://einstein.phys.uwm.edu/forum_thread.php?id=7724 takes you there, and it's a very easy solution, so if you have this problem, give it a go.

Should be easy enough to adapt it for other BOINC projects that have the same trouble too.





ID: 30273 · Report as offensive
Claggy

Send message
Joined: 23 Apr 07
Posts: 1112
United Kingdom
Message 30274 - Posted: 20 Dec 2009, 0:14:49 UTC - in response to Message 30273.  

Dial up modem?????

What???

People still use them???? ;-)


But seriously.... I had been posting this little problem on a messgae thread at Einstein too, as that is where I was having the most trouble... with Einstein apps.... and they cam up with a soultion to the 0% progress problem.

this link Trouble with 'S5 all-sky GW' - WU takes you there, and it's a very easy solution, so if you have this problem, give it a go.

Should be easy enough to adapt it for other BOINC projects that have the same trouble too.
Snip

Made link active, haven't people learnt how to post Links yet?

Claggy
ID: 30274 · Report as offensive
Geoff_D

Send message
Joined: 16 Dec 09
Posts: 3
Australia
Message 30276 - Posted: 20 Dec 2009, 3:33:21 UTC

LOL.... oh dear... apologies. I was in a hurry this morning... didn't even occur to me what I had (or hadn't) done. *blush*

Thanks for the fix to my link for the fix... :-)
ID: 30276 · Report as offensive
jim

Send message
Joined: 9 Dec 09
Posts: 2
United States
Message 30358 - Posted: 29 Dec 2009, 2:45:48 UTC

My boinc Manger Has Said Waiting to contact project servers if I add a project will it help me get work [[/quote]
ID: 30358 · Report as offensive

Message boards : Questions and problems : BOINC Problem

Copyright © 2021 University of California. Permission is granted to copy, distribute and/or modify this document under the terms of the GNU Free Documentation License, Version 1.2 or any later version published by the Free Software Foundation.