AMD detection in docker

Message boards : GPUs : AMD detection in docker
Message board moderation

To post messages, you must log in.

AuthorMessage
djspacewhale

Send message
Joined: 7 Jul 17
Posts: 16
United States
Message 86021 - Posted: 28 Apr 2018, 0:12:35 UTC

so I'm running the boinc client from a docker container with the VirtualBox verbose directions as given on the official docker container https://hub.docker.com/r/boinc/client/ but it is throwing an error 5632 for gpu detection. this happens whether I run the container with verbose VirtualBox or with verbose OpenCL, so it seems like a dependency issue. what would be my first troubleshooting steps here, what does this error mean?
ID: 86021 · Report as offensive
Profile Jord
Volunteer tester
Help desk expert
Avatar

Send message
Joined: 29 Aug 05
Posts: 15494
Netherlands
Message 86025 - Posted: 28 Apr 2018, 9:44:10 UTC - in response to Message 86021.  

You'll need some things for GPU detection to work in a VM:
- enable VT-d (Intel) or AMD-Vi (or IOMMU) in the BIOS/UEFI. This is a different setting than VT-x, and requires at least an Ivy Bridge CPU (or equivalent AMD CPU). (Older Intel CPUs may support VT-d, but either the BIOS or the VM may not support it with that CPU).
- a VM that can do GPU-Throughput.
- an OS that supports it: Linux.

VT-d is not supported under Windows, or at least, the VMs that support it cannot get it to work under Windows, probably due to compartmentalization (separation of drivers and user).
If I understand this article and video correctly, it is however possible to add Windows to a Linux KVM and have it detect all hardware as is. It does require some other extra's though, like extra monitor, mouse and keyboard, and two GPUs. But since these are built into the CPUs these days that's the easy part.
ID: 86025 · Report as offensive
djspacewhale

Send message
Joined: 7 Jul 17
Posts: 16
United States
Message 86029 - Posted: 28 Apr 2018, 20:13:12 UTC - in response to Message 86025.  

VT-d is enabled in my BIOS, just rebooted and checked - Asrock Z170 Pro4S, with i5 6600k. will run builddep on docker and VirtualBox but don't know if that will fix it - is it a kernel issue if it's enabled in my BIOS?
ID: 86029 · Report as offensive

Message boards : GPUs : AMD detection in docker

Copyright © 2024 University of California.
Permission is granted to copy, distribute and/or modify this document under the terms of the GNU Free Documentation License, Version 1.2 or any later version published by the Free Software Foundation.