Automatic Temperature regulation

Message boards : Questions and problems : Automatic Temperature regulation
Message board moderation

To post messages, you must log in.

Previous · 1 · 2 · 3 · 4 · 5 · 6 · 7 · 8 . . . 11 · Next

AuthorMessage
Fred - efmer.com
Avatar

Send message
Joined: 8 Aug 08
Posts: 570
Netherlands
Message 30669 - Posted: 25 Jan 2010, 8:17:59 UTC - in response to Message 30659.  

how about amd quad phenon II running win 7 x64 ?

Should work ok.
ID: 30669 · Report as offensive
Profile kinhull
Avatar

Send message
Joined: 30 Aug 05
Posts: 101
United Kingdom
Message 30732 - Posted: 29 Jan 2010, 23:22:07 UTC

Thank you very much Fred for Tthrottle, works a treat :)
JOIN Team ACC
ID: 30732 · Report as offensive
Fred - efmer.com
Avatar

Send message
Joined: 8 Aug 08
Posts: 570
Netherlands
Message 30938 - Posted: 9 Feb 2010, 22:40:39 UTC - in response to Message 30732.  

Version 1.74.

The automatic detection of the running programs is improved. Some project where not always detected.
Some other improvements.
Redraw the Icon after a desktop or explorer crash.
The update dialog, that pops up ever now and than is now limited to 1 minute and no longer blocks the program.
ID: 30938 · Report as offensive
Fred - efmer.com
Avatar

Send message
Joined: 8 Aug 08
Posts: 570
Netherlands
Message 31971 - Posted: 5 Apr 2010, 22:02:25 UTC - in response to Message 30938.  

Version 1.75.

Added: CatalĂ  / Catalan language, thanks to Josep.
Changed: Processor Signature: 000006FD Processor: Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU T5250 @ 1.50GHz : TJunction is now 85C.

ID: 31971 · Report as offensive
cristipurdel

Send message
Joined: 26 Oct 09
Posts: 67
Romania
Message 32052 - Posted: 9 Apr 2010, 5:42:57 UTC
Last modified: 9 Apr 2010, 5:50:24 UTC

Sort of a big problem with ATI mobility cards.
I have a 4650, and OverDrive isn't supported on my card, so Tthrottle cannot read the temperature sensor. I get OverDrive failed to initialize.
Anyone managed to get it working on mobility cards, using modded drivers or with these http://www.station-drivers.com/page/atidriv%20mobility.htm ?
ID: 32052 · Report as offensive
Profile kinhull
Avatar

Send message
Joined: 30 Aug 05
Posts: 101
United Kingdom
Message 32365 - Posted: 24 Apr 2010, 16:07:32 UTC

I can't get 1.74 or 1.75 to work on my laptop, and have had to downgrade to 1.73

http://setiathome.berkeley.edu/show_host_detail.php?hostid=4655361

I get a pop-up saying tthrottle is no longer working
JOIN Team ACC
ID: 32365 · Report as offensive
cristipurdel

Send message
Joined: 26 Oct 09
Posts: 67
Romania
Message 32741 - Posted: 12 May 2010, 9:25:57 UTC

Managed to find a workaround.
Since the cooler on my laptop is the same for gpu and cpu, and TThrottle doesn't detect my gpu sensor, I've limited the cpu temperature.
In idle mode, cpu % gpu is under 60 deg. When I start Collatz, GPU temp rises until 78 deg and the fan becomes annoying, while also increasing the cpu temp up to 73 deg even though it's utilizing around 10% of one core.
The workaround is that I limit the cpu to 70 deg, and this makes the GPU % vary from 0 to 97%. My option is to limit the fan so that it doesn't go to an upper 'gear'.
Still, it would be nice to detect the gpu sensor, but the workaround works.
Also, as a side-note, the cpu utilization, from what I see, actually shows the 'gpu' utilization of that particular task (it's 0..5% lower than what gpu-z shows)
ID: 32741 · Report as offensive
Fred - efmer.com
Avatar

Send message
Joined: 8 Aug 08
Posts: 570
Netherlands
Message 32742 - Posted: 12 May 2010, 9:55:21 UTC - in response to Message 32365.  

I can't get 1.74 or 1.75 to work on my laptop, and have had to downgrade to 1.73

I get a pop-up saying tthrottle is no longer working

Did you try 1.76?
ID: 32742 · Report as offensive
cristipurdel

Send message
Joined: 26 Oct 09
Posts: 67
Romania
Message 32748 - Posted: 12 May 2010, 14:57:23 UTC - in response to Message 32742.  

Yes. Same thing as with the others.
Now, I've uninstalled 1.76 (not before copyng the files in another directory)
Ran InstallDriver64 as admin, and the workaround still works (gpu temp not detected).
Anyway, maybe the laptop sensor is...special :)
For now it does the job.
ID: 32748 · Report as offensive
Profile kinhull
Avatar

Send message
Joined: 30 Aug 05
Posts: 101
United Kingdom
Message 32835 - Posted: 16 May 2010, 17:24:26 UTC - in response to Message 32742.  

I can't get 1.74 or 1.75 to work on my laptop, and have had to downgrade to 1.73

I get a pop-up saying tthrottle is no longer working

Did you try 1.76?


1.76 seems ok so far, but 1.74 was ok for a couple of days before it went belly up.



JOIN Team ACC
ID: 32835 · Report as offensive
Fred - efmer.com
Avatar

Send message
Joined: 8 Aug 08
Posts: 570
Netherlands
Message 32840 - Posted: 17 May 2010, 7:30:14 UTC - in response to Message 32835.  

I can't get 1.74 or 1.75 to work on my laptop, and have had to downgrade to 1.73

I get a pop-up saying tthrottle is no longer working

Did you try 1.76?


1.76 seems ok so far, but 1.74 was ok for a couple of days before it went belly up.

1.80 May 2010
# Changed: Moved from compiler V 2005 to V 2010.
# Changed: Driver installer V 1.30, now shows Windows 7 machines.
# Changed: Rules tab -> Show running processes: Moved process fetch and calculations, to another thread. This makes the load more distributed, on multi-core CPU's. The same thread determines the runtime % minimum threshold for the general throttle.
# Changed: General throttle: only throttles processes that use op more that 4% or a core time. This eliminates the huge list of background processes, from throttling.
# Changed: Increased height of the dialog, needed as CPU's tend to get more cores.
# Changed: One unified installer for 32 and 64 bit. You have the remove the 64 bit version first!
# Fixed: A potential crash may occur. (Close an already closed handle).
ID: 32840 · Report as offensive
Fred - efmer.com
Avatar

Send message
Joined: 8 Aug 08
Posts: 570
Netherlands
Message 32841 - Posted: 17 May 2010, 7:33:45 UTC - in response to Message 32835.  


1.76 seems ok so far, but 1.74 was ok for a couple of days before it went belly up.

Switch to 1.80.

And setup you computer to create dump files (for debugging on my machine).
http://www.efmer.eu/forum_tt/index.php?topic=338.0
If you still get a crash, mail me the dump file. That way I can see what causes the problem.
ID: 32841 · Report as offensive
Profile kinhull
Avatar

Send message
Joined: 30 Aug 05
Posts: 101
United Kingdom
Message 32952 - Posted: 22 May 2010, 15:02:08 UTC - in response to Message 32841.  


1.76 seems ok so far, but 1.74 was ok for a couple of days before it went belly up.

Switch to 1.80.

And setup you computer to create dump files (for debugging on my machine).
http://www.efmer.eu/forum_tt/index.php?topic=338.0
If you still get a crash, mail me the dump file. That way I can see what causes the problem.


1.80 seems to be working well for me
JOIN Team ACC
ID: 32952 · Report as offensive
Fred - efmer.com
Avatar

Send message
Joined: 8 Aug 08
Posts: 570
Netherlands
Message 33422 - Posted: 17 Jun 2010, 14:18:51 UTC - in response to Message 32952.  

1.81 June 2010
# Changed: TThrottle now sends the computer name to BoincTasks.
# Changed: Multi language installer.
# Fixed: Clicking on an empty rule list, a message box showed, with a parameter error.
# Fixed: An active rule didn't show in the color red.
TThrottle The way to control your CPU and GPU temperature.
BoincTasks The best view of BOINC.
My other activities
ID: 33422 · Report as offensive
Fred - efmer.com
Avatar

Send message
Joined: 8 Aug 08
Posts: 570
Netherlands
Message 33456 - Posted: 19 Jun 2010, 9:39:25 UTC - in response to Message 33422.  

1.82 June 2010
# Fixed: The 32 bit version doesn't show the list boxes on some computers.
TThrottle The way to control your CPU and GPU temperature.
BoincTasks The best view of BOINC.
My other activities
ID: 33456 · Report as offensive
Profile Jord
Volunteer tester
Help desk expert
Avatar

Send message
Joined: 29 Aug 05
Posts: 15112
Netherlands
Message 33474 - Posted: 21 Jun 2010, 15:30:04 UTC

I ran TThrottle64 on my i3-530 overnight, in the morning it was gone.
Windows 7 Ultimate (Dutch version, English layout). Nothing about it in Event Viewer, so not a clue what happened to it or when.
ID: 33474 · Report as offensive
Fred - efmer.com
Avatar

Send message
Joined: 8 Aug 08
Posts: 570
Netherlands
Message 33475 - Posted: 21 Jun 2010, 15:54:38 UTC - in response to Message 33474.  
Last modified: 21 Jun 2010, 15:55:08 UTC

I ran TThrottle64 on my i3-530 overnight, in the morning it was gone.
Windows 7 Ultimate (Dutch version, English layout). Nothing about it in Event Viewer, so not a clue what happened to it or when.

Not an automatic reboot? Windows update...
TThrottle The way to control your CPU and GPU temperature.
BoincTasks The best view of BOINC.
My other activities
ID: 33475 · Report as offensive
Profile Jord
Volunteer tester
Help desk expert
Avatar

Send message
Joined: 29 Aug 05
Posts: 15112
Netherlands
Message 33476 - Posted: 21 Jun 2010, 17:07:49 UTC - in response to Message 33475.  
Last modified: 21 Jun 2010, 17:08:13 UTC

Windows update...

A) I have put TThrottle in my Startup folder.
B) I update Windows by hand, thank you very much. Even Windows doesn't like it and it keeps pestering me with a pop-up reminding me that I have WU off. ;-)
ID: 33476 · Report as offensive
Fred - efmer.com
Avatar

Send message
Joined: 8 Aug 08
Posts: 570
Netherlands
Message 33477 - Posted: 21 Jun 2010, 17:17:52 UTC - in response to Message 33476.  

Windows update...

A) I have put TThrottle in my Startup folder.
B) I update Windows by hand, thank you very much. Even Windows doesn't like it and it keeps pestering me with a pop-up reminding me that I have WU off. ;-)

You have probably checked if it was (still) running, a driver crash may remove the icon, if you are running an older version.
I've once seen Windows refuse to start TThrottle from the startup menu due to access rights.
Otherwise another mystery.
TThrottle The way to control your CPU and GPU temperature.
BoincTasks The best view of BOINC.
My other activities
ID: 33477 · Report as offensive
Profile Jord
Volunteer tester
Help desk expert
Avatar

Send message
Joined: 29 Aug 05
Posts: 15112
Netherlands
Message 33478 - Posted: 21 Jun 2010, 17:31:25 UTC - in response to Message 33477.  

It wasn't the icon I was missing, it was the little temperature bar. I am running your latest version, or better said, I got Windows 7 Ultimate in on Saturday, installed that clean and then downloaded & installed TT. So whatever your latest version is. ;-)

A driver crash... doubtful, nothing else was affected.
But I am still trying to get to grips with this version of Windows. When coming from XP, it's a big difference. Annoyances abundant, such as the pop-ups of programs I minimize, telling me that the program is still running. Go away with that... lol.

I did have a little time where BOINC couldn't contact the internet. Perhaps a coincidence?
ID: 33478 · Report as offensive
Previous · 1 · 2 · 3 · 4 · 5 · 6 · 7 · 8 . . . 11 · Next

Message boards : Questions and problems : Automatic Temperature regulation

Copyright © 2022 University of California. Permission is granted to copy, distribute and/or modify this document under the terms of the GNU Free Documentation License, Version 1.2 or any later version published by the Free Software Foundation.