Inconsistency in project url for WCG

Message boards : Questions and problems : Inconsistency in project url for WCG
Message board moderation

To post messages, you must log in.

AuthorMessage
Profile Joseph Stateson
Volunteer tester
Avatar

Send message
Joined: 27 Jun 08
Posts: 611
United States
Message 106453 - Posted: 18 Dec 2021, 12:58:30 UTC

When using BM to add World Community Grid the prefix https is used
Unaccountably, WCG complains that it need to be "http" and I get 1000's of error messages that show up like this:
lenovos20

56	World Community Grid	12/17/2021 2:02:52 PM	This project seems to have changed its URL.  When convenient, remove the project, then add http://www.worldcommunitygrid.org/	

That message originates in the client and is not from the project. It is generated when the reply url is not the same as the current url.

I scanned some of the xml in ProgramData\boinc in my lenovo system and found the following
--------- SCHED_REPLY_WWW.WORLDCOMMUNITYGRID.ORG.XML
<master_url>http://www.worldcommunitygrid.org/</master_url>
      <url>https://www.worldcommunitygrid.org/research/viewAllProjects.do</url>
---------- SCHED_REQUEST_WWW.WORLDCOMMUNITYGRID.ORG.XML
   <source_project>https://www.worldcommunitygrid.org/</source_project>
C:\ProgramData\BOINC>find /i "http:" *world*.xml
---------- ACCOUNT_WWW.WORLDCOMMUNITYGRID.ORG.XML
---------- MASTER_WWW.WORLDCOMMUNITYGRID.ORG.XML
---------- SCHED_REPLY_WWW.WORLDCOMMUNITYGRID.ORG.XML
<master_url>http://www.worldcommunitygrid.org/</master_url>
---------- SCHED_REQUEST_WWW.WORLDCOMMUNITYGRID.ORG.XML
---------- STATISTICS_WWW.WORLDCOMMUNITYGRID.ORG.XML


On the systems where I did the detach and re-attach the following differences
D:\ProgramData\Boinc>find /i "http:" *world*.xml

---------- ACCOUNT_WWW.WORLDCOMMUNITYGRID.ORG.XML
    <master_url>http://www.worldcommunitygrid.org/</master_url>

---------- MASTER_WWW.WORLDCOMMUNITYGRID.ORG.XML

---------- SCHED_REPLY_WWW.WORLDCOMMUNITYGRID.ORG.XML
<master_url>http://www.worldcommunitygrid.org/</master_url>

---------- SCHED_REQUEST_WWW.WORLDCOMMUNITYGRID.ORG.XML
   <source_project>http://www.worldcommunitygrid.org/</source_project>
    <source_project>http://www.worldcommunitygrid.org/</source_project>

---------- STATISTICS_WWW.WORLDCOMMUNITYGRID.ORG.XML
    <master_url>http://www.worldcommunitygrid.org/</master_url>


So, after detaching and re-attaching all the request, reply, sched xml files are consistent as "http". I have had to do this on every system as that error message is printed up for every transaction which make the log file badly cluttered. What is strange is that the client_state.xml uses https and does not generate any problems and for that matter, not making the HTTP change has only a cosmetic effect: Lot of error message.

I assume the fix to this is to have WCG use "https" in their reply.
Alternately, it would be nice if once the user is notified there are no further error messages from the same project.
For that matter there should be no back-to-back identical error messages.

Observation: If WCG got the "request" and "replied" then why is there a problem? If they cannot reply because the url is wrong there is obviously a real problem.
ID: 106453 · Report as offensive

Message boards : Questions and problems : Inconsistency in project url for WCG

Copyright © 2022 University of California. Permission is granted to copy, distribute and/or modify this document under the terms of the GNU Free Documentation License, Version 1.2 or any later version published by the Free Software Foundation.