Nvidia video decoding problem

Message boards : The Lounge : Nvidia video decoding problem
Message board moderation

To post messages, you must log in.

AuthorMessage
Barbashov

Send message
Joined: 16 Feb 16
Posts: 2
Russia
Message 67786 - Posted: 16 Feb 2016, 12:59:19 UTC
Last modified: 16 Feb 2016, 13:44:58 UTC

I know it's an offtopic here, but I'm getting desperate in my search. And here is the place with a lot of CUDA-enabled GPU owners.

Here is the problem: whenever I try to decode mpeg2 video with NVCUVID under Linux, the result is always like this: http://barbashov.pro/mpeg2.mp4. It is obvious that the output is corrupted. H264 decoding works flawlessly. Mpeg2 decoding under Windows works flawlessly.
The output is provided by official NVIDIA cudaDecodeGL sample from CUDA SDK samples, so the issue is unrelated to my programming skills :)
My question is: could anyone relate to the issue, please? It would be great if anyone could, for example, try to launch cudaDecodeGL sample on their Linux PC. I could at least collect some statistics.

Some reference: NVCUVID is a library that allows to decode mpeg2 and H264 video using NVIDIA hardware acceleration.

Guide on how to try cudaDecodeGL:
1. I assume that nvidia drivers and CUDA SDK are installed.
2. Run
/usr/local/cuda-7.5/bin/cuda-install-samples-7.5.sh ~
(assuming you have CUDA version 7.5 is installed).
3. Go to a directory where the sample is located
cd ~/NVIDIA_CUDA-7.5_Samples/3_Imaging/cudaDecodeGL

4. Run
make

5. After successfull compilation, run
./cudaDecodeGL -displayvideo
and see if there is normal video or corrupted one.
6. Please report here :)

My statistics so far:
1. Amazon g2.2xlarge instance with GRID K520. mpeg2 and h264 decoding both work flawlessly.
2. GTX 680, mpeg2 doesn't work.
3. Two identical GTX 980 Ti, mpeg2 doesn't work.
ID: 67786 · Report as offensive
Barbashov

Send message
Joined: 16 Feb 16
Posts: 2
Russia
Message 68442 - Posted: 21 Mar 2016, 21:45:55 UTC

CASE CLOSED. If you experience this behavoir, try to set field ulCreationFlags of structure CUVIDDECODECREATEINFO to cudaVideoCreate_PreferCUVID explicitly, don't leave it default.
ID: 68442 · Report as offensive

Message boards : The Lounge : Nvidia video decoding problem

Copyright © 2021 University of California. Permission is granted to copy, distribute and/or modify this document under the terms of the GNU Free Documentation License, Version 1.2 or any later version published by the Free Software Foundation.